Van junior purchasers naar professionele carrièretijgers

Gegeerde buyer profielen aanwerven zonder risico’s

Selectie

Een goede match is essentieel voor een geslaagd Youngstar-traject. Daarom sparen we tijd noch moeite uit om de geknipte young potential aan het juiste bedrijf te koppelen. We selecteren daarvoor kandidaten uit onze eigen Youngstar community, zoeken geschikte buyers met een eerste werkervaring of we rekruteren bijna afgestudeerde toptalenten aan de unief. Na een geslaagde introductie en goedkeuring van de klant gaan we aan de slag.

Leading by example

De eerste 3 maanden kijken de Youngstars vooral hoe onze senior procurement coaches de job aanpakken. 3 halve dagen per week leren de junior purchasers alle standaard aankoopprocessen aan. Dat doen we op de werkvloer, volgens jouw interne processen en met gebruik van jouw templates. Die templates worden tijdens het traject ook meteen geoptimaliseerd en future proof gemaakt.

Mentoring

Vanaf de 4e maand komen onze coaches nog 2 halve dagen per week ter plaatse. De junior purchasers steken in deze fase zelf de handen uit de mouwen en tonen onze coaches hoe ze het dagelijkse aankoopbeheer zelf aanpakken. De SupplyPlus coaches maken daarbij de nodige kritische reflecties opdat de Youngstars linken leren maken en potentiële varianten in processen ontdekken.

Coaching

Vanaf maand 10 verschijnen onze coaches nog 1 halve dag per week op kantoor. Vragen van de junior purchasers worden volgens de Socratische methode beantwoord met een nieuwe vraag. Zo stimuleren we self-learning, zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Remote consultancy

Het laatste trimester volgen we de vorderingen van de junior purchasers vanop afstand. Doorheen het traject zijn al onze coaches 24/7 bereikbaar voor eventuele vragen, tips en suggesties.

Aanwerven?

Na 1 jaar intensieve begeleiding is het tijd voor onze Youngstars om het SupplyPlus nest te verlaten. Het gastbedrijf krijgt op dit moment de eerste keuze om het Youngstar profiel een vaste job aan te bieden. Dé kans bij uitstek om een junior procurement officer aan te werven met senior expertise binnen handbereik. Onze Youngstars hebben namelijk hun plekje in de Supplyplus Community verdiend en kunnen op elk tijdstip advies van collega Youngstars en SupplyPlus alumni inroepen.

Een win-win verhaal voor alle partijen!

  Voor werkgevers
  • Snelle en gerichte rekrutering door ervaren en kritische professionals
  • Geen extra headcount, want Youngstars 1 jaar op SupplyPlus payroll
  • Optie om Youngstar aan te werven na traject en je wéét wat je in huis haalt
  • Templates en processen worden tijdens het traject geoptimaliseerd
  • Door permanente opvolging wordt er onmiddellijk bijgestuurd waar nodig
  • Junior buyer heeft senior expertise binnen handbereik tijdens het traject
  Voor Youngstars
  • Direct een gevarieerd takenpakket met concrete en uitdagende opdrachten
  • Aandacht voor vaktechnische skills én persoonlijke ontwikkeling bij coaching
  • Zeer hoge kans op aanwerving na traject of snel andere jobaanbiedingen
  • Ervaringen uitwisselen met collega’s en coaches via SupplyPlus community
  • Deze opleiding is onbetaalbaar, erg waardevol en voor jou helemaal gratis
  • Door intensieve one-on-one coaching leer je comfortabel en in sneltempo bij

Het verschil met klassieke procurement opleidingen

Bij SupplyPlus geloven we in de kracht van human capital en duurzame win-win oplossingen op lange termijn. Daarom wordt elk Youngstar traject volledig aan de noden en verwachtingen van het bedrijf en de young potential afgestemd. Maatwerk dus waarbij we de vaktechnische procurement skills aanscherpen en tegelijkertijd sterk inzetten op persoonlijke ontwikkeling.

Doordat onze young potentials in sneltempo hun talenten, uitdagingen en potentieel ontdekken, starten ze hun carrière met drive, proactiviteit en zelfredzaamheid die je eerder bij senior procurement managers zou verwachten.

ENKELE SUCCESVERHALEN
Voor toptalent uit eigen huis

Soms hoef je helemaal niet ver te zoeken naar talent. Maar al te vaak heb je het potentieel nu al in huis. Met het BOOSTER programma brengen we die interne buyers snel op topniveau.

METEEN OVERLEGGEN