Zeker geen klassieke procurement opleidingen

Als je meer over procurement wil leren

Inkoop, purchasing management en procurement opleidingen zijn er genoeg. De ene training focust meer op KPI’s en targets, de andere meer rond thema’s als duurzaam inkopen en best value procurement en dan heb je nog die trainingsprogramma’s van SupplyPlus... Als je je eerste stappen zet in de bijzondere wereld van procurement of als je de bedrijfsleider of HR-manager bent die een opleiding voor een van de collega’s moet kiezen, dan zit er maar één ding op. Vergelijken en aanvoelen welk concept je het beste ligt. Omdat de opleidingstrajecten van SupplyPlus nog relatief nieuw en behoorlijk innovatief zijn, leggen we alvast haarfijn uit wat je daar precies van mag verwachten.

De hele korte samenvatting

SupplyPlus biedt 2 intensieve opleidingstrajecten aan waarbij young potentials of interne inkopers op de werkvloer gecoacht worden door een team van ervaren procurement specialisten en personal coaches.

  Youngstar formule

  Pas afgestudeerden of young potentials met een eerste werkervaring worden een jaar lang intensief gecoacht. Ze combineren de deze individuele on-the-job-training met hun dagelijkse taken als junior buyer. Tijdens het traject blijven ze op de SupplyPlus payroll staan. Na afloop krijgt het bedrijf de eerste kans om de Youngstar aan te werven.

  Meer over Youngstar

  Booster formule

  Ook bij de Booster formule gaan we technische vaardigheden en social skills ontwikkelen in een one-on-one coaching traject op de werkvloer. Alleen doen we dit niet met een externe young potential, maar met je eigen medewerker. Zo versterken we de talenten van je eigen human capital terwijl de aankoopafdeling operationeel blijft.

  Meer over Booster

Een vraaggestuurd concept

Meer dan 20 jaar lang heeft Sandy Buckinx haar procurement expertise ingezet bij verschillende bedrijven voor ze SupplyPlus oprichtte en dat verklaart meteen het succes van de Youngstar en Booster procurement training formules. De innovatieve on-the-job procurement opleidingen werden namelijk specifiek ontwikkeld naar de uitdagingen die bedrijven en startende aankoopbedienden dagdagelijks ondervinden. Het nijpend tekort aan ervaren procurement profielen op de arbeidsmarkt, de vraag naar meer aandacht voor soft skills in de academische procurement opleidingen en de zoektocht naar een betaalbare verhouding tussen loonkost en expertise om er maar enkele te noemen.

De Youngstar & Booster formules combineren leren en werken in een win-win verhaal jonge procurement talenten en de bedrijven die hun aankoopafdeling willen versterken en professionaliseren.

Wat onze procurement opleidingen zo bijzonder maakt

De kracht van een optimaal functionerende aankoopafdeling zit hem in human capital. We doen zaken met mensen die elk hun eigen persoonlijkheid, talenten en uitdagingen hebben. Daarom focussen we in onze in-house procurement trainingen niet alleen op de vaktechnische competenties, maar ook op persoonlijke groei en soft skills. Net die gebalanceerde combinatie geeft young potentials de nodige zelfkennis en het vertrouwen om te excelleren.

Dat young potentials tijdens hun persoonlijk groeiproces worden bijgestaan door professionals met ongeëvenaarde procurement expertise, geeft op haar beurt de nodige gemoedsrust aan bedrijven om jong talent aan te werven en uit te dagen. Die krijgen dankzij de tijdelijke outsourcing ook de financiële ademruimte om het concept zonder risico’s uit te testen en krijgen na het eerste werkjaar de eerste keuze om de junior purchaser al dan niet aan te werven.

  Competenties
  • Klassieke aankoopprocessen, best practices en (internationale) handelsetiquette
  • Excel formules, computerprogramma’s en vaktermen die elke aankoper moet beheersen
  • Aandachtspunten voor een duurzaam aankoopbeleid, kostprijsberekening en leverancierscontracten?
  • Enz...
  Soft skills
  • General management skills (wat doen als je niet meer weet wat te doen, hoe anderen motiveren, ...)
  • Onderhandelingstechnieken, spiegelgedrag, omgaan met kritiek, emotionele reacties omzeilen, ...
  • Hoe kan ik mijn persoonlijke talenten optimaal inzetten en welke taken delegeren?
  • Enz....
Of het werkt?

Kijk gerust na wat onze klanten over onze aanpak en resultaten te vertellen hebben of maak je meteen een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking zodat we je vragen persoonlijk kunnen beantwoorden?

GET IN TOUCH